Stare Miasto,Konin: Startujemy wśród najlepszych
Data publikacji: 2018-12-07, Data modyfikacji: 2018-12-09
Pierwszy tydzień grudnia obfitował w sukcesy uczniów z technikum żywienia z ZSEU w Żychlinie.
Młodzi kucharze Damian Durski i Żaneta Marciniak z 2 klasy tż wystartowali w I Kulinarnym Pucharze Polski Mięsa Drobiowego, którego finał odbył się w Warszawie. Spośród 60 zgloszeń z całej Polski wybrano 10 najlepszych, ktorych zaproszono na finał, w tym gronie znaleźli się kucharze z Żychlina. W Warszawie towarzyszyło im 20 osobowe grono uczniów ze szkoły, którzy dzięki zakwalifikowaniu się Damiana i Żanety do ścislej czołówki wzięli udział w warsztatach i wykładach odbywających się w Food Lab Grzegorza Łapanowskiego, dotyczących mięsa drobiowego. W zmaganiach konkursowych oceniało uczniów wybitne jury Robert Sowa, Teo Vafidis, Giancarlo Russo i Jarosław Walczyk
Pełna treść wiadomości na: konin24.info//konin.php/a,151,n,27132/Aktualnosci/Startujemy-wsrod-najlepszych
konin24.info, Źródło artykułu: konin24.info